Welcome Guest ( Log In | Register )

[ Big| Medium| Small] -



Post new topic Reply to topic  [ 56 posts ]  Go to page Previous  1, 2
    Cassandrainbows
  Fri Mar 25, 2016 11:30 pm
Member

Party Mascot
I'm just using normal weapons, i don't see any different types except for names like ''Razor Edge Dagger'' Two Sided Axe, Grand Halberd and Holy Warhammer...i doubt those names are the issue, Equip menu works fine for me.

So what exactly do i have to do with the weapons to make them attack only once?


Top Top
Profile      
 

    coyotecraft
  Sat Mar 26, 2016 2:01 am
User avatar
Sponsor

Omnipresent Merchant
Thats odd. Can you upload your current scripts as they are now. Something must have been reordered or removed for the version that I downloaded to behave differently.

You could access the equip menu. But can't use skills.
I can use skills just fine. But couldn't access the equip menu.


Top Top
Profile      
 

    Cassandrainbows
  Sat Mar 26, 2016 2:14 am
Member

Party Mascot
http://www.filedropper.com/scripts

Here they are

I can't use ''NORMAL ATTACKS'' either :/


Top Top
Profile      
 

    coyotecraft
  Sat Mar 26, 2016 2:16 am
User avatar
Sponsor

Omnipresent Merchant
got a 403 Forbidden message to that link.


Top Top
Profile      
 

    Cassandrainbows
  Sat Mar 26, 2016 2:25 am
Member

Party Mascot
http://www.filedropper.com/scripts_2


Top Top
Profile      
 

    coyotecraft
  Sat Mar 26, 2016 3:37 am
User avatar
Sponsor

Omnipresent Merchant
Skills work fine for me.
You haven't applied my fixes the to battle system, but that's not it.
Some scripts were in a different order from the version I downloaded the other day. That could explain why I wasn't able to access the equip menu. But I can't get the error you're getting.

Are you sure this is how the scripts are currently arranged in your project? I'm just saying, even the graphics.rar I downloaded had files in the wrong folder. I don't know how you would have done it, but something must be shuffled around.


Top Top
Profile      
 

    Cassandrainbows
  Sat Mar 26, 2016 3:49 am
Member

Party Mascot
this is how they are currently, so idk what to do :/ and i don't get points for stats either D:
Can't attack, weapon based skills don't work either.
and I've applied your edits, unless there were new ones?


Top Top
Profile      
 

    coyotecraft
  Sat Mar 26, 2016 4:32 am
User avatar
Sponsor

Omnipresent Merchant
You got to delete Blizzard's Stat distribution script first.
See, there's a lot of scripts rewriting the same methods that handle Exp & Level up mechanics. So these methods need to be combined or aliased for compatibility. If not, it's going to use the last iteration of the method.

Synth's Stat script rewrote the Exp method to include points on level up.
But Blizzard's script is below that, and rewrote the Exp method to do it's own thing
AND below that, the Infinitelvls has it's own modification to the EXP method.
and non of these are aliased (building on to what came before it), so it's basically using the Infinitelvls version since it's at the bottom of the list and processed last.

So if you delete Blizzard's Stats and the Infinitelvls script, it'll work fine.
But if you really want to keep the Infinitelvls script you'll need someone to either weave the methods it uses all together, or alias them. Probably about the same amount of work. I'm not really interested in doing it myself.


Last edited by coyotecraft on Sat Mar 26, 2016 4:50 am, edited 2 times in total.

Top Top
Profile      
 

    coyotecraft
  Sat Mar 26, 2016 4:43 am
User avatar
Sponsor

Omnipresent Merchant
This is why the order of scripts is important.
Like your Battler Status appearing over the Skill and Item menus in battle. Somewhere in the frame update methods it's drawing the Battler Status after it's drawing the menu element, putting it in front.
But tracing this stuff backwards and figuring out how to rearrange stuff is like untangling Christmas lights or unknotting a ball of string.
There's a lot to wade through.


Top Top
Profile      
 

    Cassandrainbows
  Sat Mar 26, 2016 4:53 am
Member

Party Mascot
yeah i get that and so basically theres nothing i can do about this?


Top Top
Profile      
 

    coyotecraft
  Sat Mar 26, 2016 5:00 am
User avatar
Sponsor

Omnipresent Merchant
delete Blizzard's stat script you said you weren't using.
decide if you really need the infiniteLvl script

getting rid of both should fix the points on lvlUP problem


Top Top
Profile      
 

    Cassandrainbows
  Sat Mar 26, 2016 5:04 am
Member

Party Mascot
What about the battle system and time hud?
and I don't have blizzards i deleted it yesterday.

Point disp is working..put it under infinite lvls
Also infinite lvls was giving me the random stats, i managed to stop that :) Levels/stats completely fixed.

All i need is to figure out the Battle System and Time HUD...


Last edited by Cassandrainbows on Sat Mar 26, 2016 5:22 am, edited 1 time in total.

Top Top
Profile      
 

    coyotecraft
  Sat Mar 26, 2016 5:17 am
User avatar
Sponsor

Omnipresent Merchant
Aw, but does the infinitelvs script work like it's suppose to?

I don't know anything about the time hud. I looked at it, but it's like combination Script + Event system. I don't even know how it's suppose to be used, or what it's suppose to look like to know if anything is wrong. No instructions.

The only thing wrong the battle system is the Battle Status. I can move the status icons up, they're cutoff under the atb bar.
And I'll see what I can do to bring the skill/item window forward.


Top Top
Profile      
 

    Cassandrainbows
  Sat Mar 26, 2016 5:24 am
Member

Party Mascot
infinite lvls working fine, i managed to reach lvl 109, no bugs anything, got my points to allocate and no random stats, no decrease of stats, it's doing perfect.

yeah i know status effects don't show in the battle system.
Gotta figure out how to give out 1 attack with weapons...can't even do a normal attack or weapon based skill, i can do defend/escape.

Time HUD can be found on moonpearls site, theres a demo ''Daily Life'' if you want i can post the demo, the HUD works in the demo, just not my project.

Now it crashes if i try to equip a weapon...ugh :/


Top Top
Profile      
 

    Cassandrainbows
  Sat Mar 26, 2016 5:40 am
Member

Party Mascot
Okay I seem to have equipment working fine and the battle worked, i attacked, even had double attacks working and all skills usable.

Still the Transparency in the menus bothers me...
Status effects Work but don't show on the bottom menu.
Stats work.

Time HUD is only problem now.

I'll post my rxdata

(Equip Crashes when You are using a LOADED GAME, if i do new game everything works, if i load a saved game, equips crash.)
(Battle system crashes when using a LOADED GAME too... But if it's NEW GAME, the battle system works fine (weapon error in the loaded game)


Yep the issues only happen on a loaded game, in new game mode everything works perfectly fine.


Top Top
Profile      
 

    Cassandrainbows
  Sat Mar 26, 2016 5:58 am
Member

Party Mascot
http://www.filedropper.com/scripts_3

Loaded games are the Issue.


Top Top
Profile      
 

    Cassandrainbows
  Sat Mar 26, 2016 6:52 am
Member

Party Mascot
I believe knowing only Loaded Games bug that can narrow down the issues alot.
Since new games everything runs fine...so something is corrupting something when its a loaded game...and it seems to only be the weapons of the game.
(Armors too actually)
And then theres the Time HUD and Battler Status things but those are more minor since they don't crash the game.


Top Top
Profile      
 

    Cassandrainbows
  Sat Mar 26, 2016 7:04 am
Member

Party Mascot
''Multislot Other''

''class Scene_Load < Scene_File
#--------------------------------------------------------------------------
# * Fix equiped item if user load saved game
#--------------------------------------------------------------------------
alias g7_ms_scene_load_read_save_data read_save_data
def read_save_data(file)
g7_ms_scene_load_read_save_data(file)
$game_actors.order_items # Order armor when you load a saved game in
# case it is an old game
end
#--------------------------------------------------------------------------
# * End of CLASS: Scene Load
#--------------------------------------------------------------------------
end
''

Could it be this?


Top Top
Profile      
 

    coyotecraft
  Sat Mar 26, 2016 7:32 am
User avatar
Sponsor

Omnipresent Merchant
oh boy. It's one of those bugs.

I've been helping out with another project with odd glitchs that only happen from a loaded game. I'll look into it but I'm not sure what I can do.


Top Top
Profile      
 

    Cassandrainbows
  Sat Mar 26, 2016 8:02 am
Member

Party Mascot
Well thanks, all the help you sent is well appreciated, hopefully we can fix this ''one of those'' bugs :/


Top Top
Profile      
 

    coyotecraft
  Sat Mar 26, 2016 8:05 am
User avatar
Sponsor

Omnipresent Merchant
Yep. You're save files have cancer.
I'm sorry, there's nothing I can do.

Wonky stuff happens when you edit the project file.
In this case, I saved, added a character to the map, load the file. And now the screen is tinted nearly black for no reason. FOR NO REASON!
And yes, now it crashes when using a skill -- even doing nothing to the project file.

In another project I was working on, it mixed up the map.id with equipment.id and crashed whenever changing maps.
I don't think they were using moonpearl scripts though. I figured it was just some weirdness when manipulating the save files.
hmm, You both use the SDK. Standard Development Kit. You're using an older version.
I could be on to something but need to run some tests.


Top Top
Profile      
 

    coyotecraft
  Sat Mar 26, 2016 8:41 am
User avatar
Sponsor

Omnipresent Merchant
Nope. I'm stumped.


Top Top
Profile      
 

    Cassandrainbows
  Sat Mar 26, 2016 9:00 am
Member

Party Mascot
In this case, I saved, added a character to the map, load the file. And now the screen is tinted nearly black for no reason. FOR NO REASON!

I believe this is an Issue with the daily life script (nighttime and shit) and possibly linked to Time HUD...
For some reason i also think the time HUD / daily life is the core reason of the cancer...


Top Top
Profile      
 

    coyotecraft
  Sat Mar 26, 2016 9:49 am
User avatar
Sponsor

Omnipresent Merchant
Removing the daily life script did fix the weird tinting when loading a game after making changes to the project.
But it didn't fix the skill bug if loading a game after making changes to the project


Top Top
Profile      
 

    Cassandrainbows
  Sat Mar 26, 2016 10:02 am
Member

Party Mascot
Yeah thats what's causing the tinting so that's not working properly...

But then if there are still issues without it...omg this is a seriously complex/hard one :/ i Think ZenVirZan would be needed here.


Top Top
Profile      
 

    Cassandrainbows
  Sat Mar 26, 2016 10:38 am
Member

Party Mascot
I have a theory for the save cancer, since in my project folder theres 40.sav files, but those aren't saved games, when i save a game that .sav file becomes an rxdata file and then the game is saved and registered/loadable, would this method of .sav to .rxdata thing be the cause of it? And if so, what script is doing this? Is it in the Moonpearl scripts?


Top Top
Profile      
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 56 posts ]  Go to page Previous  1, 2


Who is online

Users browsing this forum: No users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

We are an independent, not-for-profit game making community.
Homepage
Board Index
About Us
Downloadable Games
Free Browser Games
Games in Development
RPG Maker Support
Game Maker Support
Construct 2 Support
HBGames the eZine
Advanced RPG Maker
Site Announcements
Powered by phpBB © phpBB Group